13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΣΟΚ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ!

Στη θέση τους έβαλε τους Σκοπιανούς ο Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας. Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων, ο διακεκριμένος Βούλγαρος ιστορικός έφερε σε δύσκολη θέση τους βόρειους γείτονες μας, δίνοντας τους απρόσμενες γι΄ αυτούς απαντήσεις.

Οπως, για παράδειγμα, στην ερώτηση «τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, Ελληνας, Βούλγαρος ή "Μακεδόνας"», με τον κ. Ντιμιρόφ να απαντά: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος ο Μακεδόνας εμφανίζονταν δημόσια ως Ελληνες! Πολιτική τους ιδέα ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου ελληνικού κράτους. Κανένας Σκοπιανός, 2400 χρόνια μετά τον θάνατο τους, δεν μπορεί να τους αποδίδει μια άλλη ταυτότητα!... Στον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή ονομάζεται λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου οι λεηλασίες στην πραγματικότητα τιμωρούνται με θάνατο»!


Κληθείς, εξάλλου, να ορίσει το «μακεδόνικο έθνος», απάντησε ουσιαστικά ότι είναι ένα κομμουνιστικό κατασκεύασμα: «ιδρύθηκε με την απόφαση της Κομιντέρν το 1934!» ανέφερε!