4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Σκόπια εκτός πραγματικότητας



ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ εις βάρος των συμφερόντων των Σκοπίων η πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία τους έναντι της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει και. πλάκα, καθώς αποδεικνύει ότι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Λες και δεν έχουν άλλα προβλήματα! Το ζήτημα είναι πως η ανερμάτιστη πολιτική του κ. Γκρουέφσκι και των ακολούθων του έχει τόσο παρασύρει τους Σκοπιανούς, ώστε δεν χάνουν καμία ευκαιρία να μην εκδηλώσουν, με όποιον τρόπο, το μέγεθος της αποπληροφόρησης που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τα καθοδηγούμενα και ελεγχόμενα σκοπιανά ΜΜΕ. Και φυσικά οι δημόσιες λαϊκίστικες και εμπρηστικές δηλώσεις των ηγετών τους τους κάνουν να μην μπορούν να καταλάβουν ότι όποια σχέση κι αν επιδιώκουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή περνάει μέσα από την Αθήνα. Και είναι μονόδρομος.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ απάντησε αυστηρά στον Σκοπιανό δημοσιογράφο που του έκανε κάποια ερώτηση, ομιλώντας «μακεδόνικα». Μήπως και νόμιζε ότι θα καθιερωνόταν έτσι το γλωσσικό τους ιδίωμα., διεθνώς; Έλαβε την άμεση πρωθυπουργική απάντηση ότι τέτοια γλώσσα δεν υφίσταται. Τουλάχιστον ο Σκοπιανός συνάδελφος δεν ήξερε, αλλά δεν ρώταγε για τον Σαμαρά και την πολιτική που ακολουθεί για τα Σκόπια από την εποχή που υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών, Άσε που ο ίδιος όφειλε να γνωρίζει ότι η βάση της γλώσσας που μιλάει είναι η σλαβική, σε βουλγαρική διάλεκτο. «Μακεδόνες» και μακεδόνικη γλώσσα, με την εθνική διάσταση που δίνουν τα Σκόπια, δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν. Το ότι ο Φίλιππος ο Ε' κατέκτησε την περιοχή τους ως Δαρδανία -μετά πέρασε στους Ρωμαίους- δεν τους χορηγεί και Μακεδόνες προγόνους...

Ο ΤΙΤΟ, για λόγους εσωτερικής πολιτικής και για να κρατήσει το φυλετικό συνονθύλευμα, που κατοικούσε την περιοχή, εθνοτικά  ενωμένο, ανακήρυξε τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με πρωτεύουσα τα Σκόπια, δημιουργώντας, εν γνώσει του, ένα μικρό ψευδοκράτος, το οποίο μετά το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας προσπαθεί να αποκτήσει υπόσταση: Ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι βουλγαρικής καταγωγής, ένα άλλο αλβανικής και υπάρχουν ακόμη τουρκικά υπολείμματα.

Η ΕΛΛΑΔΑ, αμέσως μετά τον πόλεμο, υπάκουη στις εντολές των συμμάχων της, άφησε το θέμα να «κοιμάται», αφού ο Τίτο αποτέλεσε το μόνιμο πονοκέφαλο για τους Σοβιετικούς, εξυπηρετώντας άμεσα τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η ΩΣ ΤΩΡΑ στείρα εμμονή της σκοπιανής πολιτικής ηγεσίας στην ονομασία «Μακεδονία» αποτελεί εμπόδιο στο να περάσουν τα Σκόπια σε καθεστώς που θα επέτρεπε, σε απώτερο χρόνο, να γίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και του ΝΑΤΟ, που επιδιώκουν διακαώς. Το γεγονός ότι ο Γκρουέφσκι έχει μεταβάλει τα Σκόπια σε Ντίσνεϊλαντ ανύπαρκτων προγόνων δεν επιλύει το πρόβλημα. Αντίθετα, είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τον Μέγα Αλέξανδρο δεκαπεντάμετρο, τον Φίλιππο δεκάμετρο και διάβασα πρόσφατα ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς και μία Ολυμπιάδα στα οκτώ μέτρα. Ωστόσο, η αλήθεια παραμένει: Με «μαϊμούδες»-προγόνους δεν στήνεις ούτε ιστορικό παρελθόν ούτε κι έχεις μέλλον.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 4 Ιουλίου 2014