17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ο Μεγαλέξανδρος
των ... Σκοπίων είναι ανέκδοτο.


Γία δεύτερη ουνεχόμενη ημέρα, και μετά την επίθεση του στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επιχείρησε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, να αποκαταστήσει το τρωθέν κύρος του, κάνοντας λόγο για σκοπιανό ανέκδοτο αναφορικά με τις προσπάθειες αλλοίωσης της Ιστορίας που επιχειρεί η ΠΓΔΜ.
Ειδικότερα, νια σκοπιανό ανέκδοτο έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας στη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, (φωτογραφία) στον οποίο έθεσε και την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο, ακόμη και προχθές, όταν ο ίδιος βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο Ελληνας Πρόεδρος, χαμογελώντας, χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν την Ιστορία, εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο Σκοπιανό, και ζήτησε από τον κ. Ράσμουσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
«Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες. Θα συνεχίσουμε σαΐτα την κατεύθυνση για να βρει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.
Από την πλευρά του, ο κ. Ράσμουσεν επανέλαβε την πάγια θέση της Συμμαχίας ότι, προτού ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας. Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση του κ. Ράσμουσεν με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Πεντάγωνο. Ο κ. Ράσμουσεν συναντήθηκε, τέλος, και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

* Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και το θέμα των Σκοπίων και του εξέφρασε τις ελληνικές θέσεις. Συμβολικό μάλιστα ήτανκαι το δώρο που τού πρόσφερε ο υπουργός, το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΗΓΕΣ: Εφημερίδες της 17ης Φεβρουαρίου 2012