16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

«Πρόκληση από τον διορισμένο
πρωθυπουργό η πρόσκληση σε Γκρούεφσκι

ΜΕ ΜΙΑ προκλητική κίνηοή ιου, η οποία μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει, και μόλις μία ημέρα μετά τη οιήριξη ίου Γερμανίδας καγκελαρίου στα Σκόπια, ο μη έχων καμία νομιμοποίηση, δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με επιστολή του στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι τον καλεί να συναντηθούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να συζητήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών!
Η κίνηση αυτή βρίσκεται εκτός πάσης εθνικής λογικής και έρχεται τη στιγμή που ο κ. Γκρούεφσκι διεθνώς βάλλειαι πανταχόθεν για την αλιπρωτική πολιτική του (έχει γεμίσει τα Σκόπια με αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις παλιές σημαίες των Σκοπίων πριν από την Ενδιάμεση Συμφωνία).

Αίτημα

Επιπλέον» ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει απορρίψει δύο φορές αίτημα του πρωθυπουργού των Σκοπίων να συναντηθούν για να συζητήσουν για τις σχέσεις των δύο χωρών. Ακόμη, ο κ. Παπαδήμος στην επιστολή του προχωράει σε ένα ακόμη «φάουλ», καθώς διαχωρίζει την προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση με τις διμερείς σχέσεις, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα αποδίδει (σε αυτές) μείζονα σημασία» και εκφράζονιας την ελπίδα να βελτιωθούν περαιτέρω προς όφελος των δύο λαών.»

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «δημοκρατία», 16 Φεβρουαρίου 2012