22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Τα ΜΜΕ της FYROM συνεχίζουν την άθλια
προπαγάνδα τους με σχόλια αρχαιολόγου...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν και στα Σκόπια τις προσπάθειες των αρχαιολόγων να ανακαλύψουν τι περιέχει ο τάφος στην Αμφίπολη και φαίνεται ότι τρέμουν τη μεγάλη αποκάλυψη. Γι' αυτό σπεύδουν να προλάβουν τους αρχαιολόγους και να καρπωθούν όσα μπορούν από τη σπουδαία ανακάλυψη λέγοντας ότι γίνεται στην Αμφίπολη της «Μακεδονίας»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ λένε, δηλαδή, ότι η Αμφίπολη είναι «μακεδονική», έχοντας στον νου τους όμως τη Μακεδονία που οραματίζονται οι ίδιοι. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη γειτονική χώρα είναι η προκλητική δήλωση του πλέον ονομαστού αρχαιολόγου των Σκοπίων Πάσκο Κούζμαν.

Ο Σκοπιανός αρχαιολόγος Πάσκο Κούζμαν είναι ο πρώην επικεφαλής της δημόσιας υπηρεσίας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και αποτελεί μια... ξεχωριστή περίπτωση, καθώς στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για αρχαιοκαπηλία! Ο Κούζμαν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για έκδοση παράνομων αδειών σχετικά με αρχαιολογικές ανασκαφές, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να θεωρείται ένας από τους βασικούς εμπνευστές του σχεδίου για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων που συμπεριλαμβάνει την κατασκευή τεράστιων αγαλμάτων όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «δημοκρατία» 22 Αυγούστου 2014