7 NOEMBΡIOY 2013

Για ευθεία παρέμβαση της Μέρκελ
στο Σκοπιανό γράφουν στη FYROM

Ένα νέο διπλωματικό επεισόδιο στο τρίγωνο Ελλάδα-Σκόπια-Βερολίνο ξεκινά με τη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, με τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, η οποία πέρασε στα «ψιλά» του ελληνικού τύπου.

Σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης το μήνυμα της Μέρκελ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ήταν: να είστε όλοι έτοιμοι για συμβιβασμό για το ζήτημα της ονομασίας.

Τα ΜΜΕ της FYROM επικαλούνται ανακοίνωση της πρεσβείας των Σκοπίων στη Γερμανία στην οποία αναφέρεται ότι:  «Στόχος των συνομιλιών του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στο υπουργείο Εξωτερικών και στην έδρα της Καγκελαρίου της Ομοσπονδίας της Γερμανίας, ήταν να ενημερώσει εκ του σύνεγγυς την κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τις διαμεσολαβητικές προσπάθειές του. Η ευκαιρία αυτή για συνομιλίες προέκυψε καθώς ο κ. Νίμιτς αυτήν τη στιγμή πραγματοποιεί ταξίδι στην Ευρώπη. Στόχος των συναντήσεων, επίσης, ήταν η στήριξη των διαμεσολαβητικών προσπαθειών του. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δυναμικά καλεί και τις δύο πλευρές να διεξαγάγουν τις διαπραγματεύσεις εποικοδομητικά και να είναι έτοιμες για συμβιβασμό ώστε στο εγγύς μέλλον να βρουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας».

ΠΗΓΗ: protothema.gr