15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ελπίδες για το Σκοπιανό βλέπει ο Επίτροπος Φούλε

ΦΕΤΟΣ θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υποστήριζε ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ. Στέφαν Φούλε στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την πρόοδο που έχει επιτύχει η ΠΓΔΜ οτον δρόμο για την πλήρη ένταξη της στην Ε.Ε., υπογραμμίζοντας ότι η από κοινού συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για τον καθορισμό του ονόματος αυτής της χώρας αποτελεί θέμα πολιτικού ρεαλισμού.
Ο επίτροπος έσπευσε να διευκρινίσει ότι σαφή εντολή για την ολοκλήρωοη ίων διαπραγματεύσεων γύρω από το όνομα της ΠΓΔΜ έχει δώσει ο ΟΗΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τέλος του
έτους θα υπάρξει ουσιαστικότερη πρόοδος και κατάληξη οε μία συμφωνία. Ο επίτροπος τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης των προενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και Ε.Ε. και γνωστοποίησε ότι σήμερα κιόλας αναχωρεί για τα Σκόπια. Περισσότερο διακριτικός ο εκπρόσωπος της δανικής προεδρίας στην Ε.Ε. Νικολάι Βάμεν, διευκρίνισε ότι η τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το όνομα θα πρέπει να προκύψει μέσα από τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «δημοκρατία» 15 Μαρτίου2012