20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ   ΚΑΛΕΙ  ΤΗΝ  ΠΓΔΜ  ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΤΗΝ  ΑΡΝΗΤΙΚΗ   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ  ΣΕ  ΒΑΡΟΣ  ΤΗΣ

Χρήσιμη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας την επικείμενη επίσκεψη του ειδικού εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών θα...
μπορέσει να διαπιστώσει στην πράξη κατά πόσο η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Παράλληλα, κάλεσε τα Σκόπια να σταματήσουν την αρνητική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδα, καθώς επίσης και τη διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων, όπως αυτή επιχειρήθηκε στις τελευταίες δηλώσεις του διαπραγματευτή της Ελλάδας πρέσβη Αδαμάντιου Βασιλάκη μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Νίμιτς.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε ψευδή τα όσα διοχετεύθηκαν στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ σχετικά με πρόθεση της Ελλάδας για πάγωμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας και παράλληλα τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα μπει σε ρητορική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών για άλλη μια φορά επανέλαβε την εποικοδομητική στάση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που συνεχίζεται -όπως είπε- επί 17 χρόνια, και ζήτησε από τη γείτονα αλλαγή της στάσης της για την επίτευξη λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν υπήρξε κάποια αντίδραση στο διάβημα τους ελληνικού ΥΠΕΞ προς την ΠΓΔΜ για τα όσα άκρως προσβλητικά για τα χώρα μας διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο του Καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι αναμένουμε ρητή και απερίφραστη καταδίκη από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ των όσων απαράδεκτων συνέβησαν σε βάρος της χώρας μας και των εθνικών μας συμβόλων, καθώς επίσης και καταλογισμό ευθυνών, αλλά και λήψη μέτρων για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: fimotro.gr 19 Ιανουαρίου 2012