7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης (ελληνικής
καταγωγής) με περίσσιο θράσος, είπε στους Σκοπιανούς ότι:
«Πολλοί στην Ελλάδα ομιλούν τη “μακεδόνικη”».

Προκλητικός εμφανίστηκε στα Σκόπια ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, (φωτό) που όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά δήλωσε απερίφραστα ότι στην Ελλάδα ομιλείται η... «μακεδόνικη»!
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής, βρέθηκε στα Σκόπια ως συμπρόεδρος της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου είχε επαφές με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νικόλα Γκρούεφσκι και άλλους αξιωματούχους, και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στα τοπικά μέοα ενημέρωσης απηύθυνε χαιρετισμό στα σκοπιανά, τα οποία αποκάλεσε ο ίδιος «μακεδόνικα».
Δήλωσε συγκεκριμένα: «Χαίρομαι που είμαι σε θέση να σας πω μερικά λόγια στα "μακεδόνικα", στη γλώσσα σας». Ερωτηθείς αν θα υποστεί συνέπειες στην Ελλάδα, επειδή μίλησε και αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδόνικη», ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής δήλωσε ότι δεν φοβάται αντιδράσεις, γιατί «πολλοί στην Ελλάδα μιλούν "μακεδόνικα" και
δεν έχουν πρόβλημα».
Συμπλήρωσε μάλιστα αστειευόμενος ότι περιμένει περισσότερα προβλήματα από τη Βουλγαρία, λόγω της προφοράς του, επειδή θυμίζει περισσότερο βουλγαρικά.
Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμπεριληφθεί το επίθετο «μακεδόνικος» στην τελευταία έκθεση προόδου σχέσεων Των Σκοπίων με την Ε.Ε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΝΟΥ:
Τα εκατομμύρια των Ελλήνων ομογενών, που ζουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, με υπερηφάνεια διακηρύσσουν ότι είναι πρώτα Έλληνες. Και δεν αναγνωρίζουν τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Δυστυχώς υπάρχει και μια ελάχιστη μειοψηφία, που ξεχνά την ελληνική καταγωγή τους και συμπαρατάσσονται με τους Σκοπιανούς. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο κ. Χατζημαρκάκης.
Όσο για την απάντησή του ότι δεν φοβάται τις αντιδράσεις των Ελλήνων, του απαντάμε ότι τον αγνοούμε και ότι τον έχουμε γραμμένο εκεί που ξέρει...