17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Μάθανε πως....... πλακώσανε και οι γύφτοι! Διαβάστε προκλητικές και υβριστικές για την Ελλάδα δηλώσεις του Σκοπιανού υπουργού Οικονομικών, με αφορμή την απεργία των Ελλήνων τελωνειακών. Η είδηση όπως αναγράφεται σήμερα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:

«Η Ευρώπη να επισημοποιήσει τη χρεοκοπία της Ελλάδας»

ΔΙΕΘΝΗ διασυρμό χωρίς τέλος υφίσταται η Ελλάδα, σε βαθμό που ακόμα και τα Σκόπια προβαίνουν σε προσβλητικές δηλώσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι αδιανόητες ακόμα και ως κακής ποιότητας «χιούμορ».
Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Σταβρέσκι, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των τελωνειακών και στις οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα του, οι οποίες όπως εκτίμησε θα ανέρχονταν στα 15 εκατ. ευρώ, κάλεσε την Ε.Ε. να κηρύξει τη χρεοκοπία της Ελλάδας!
Ο Σκοπιανός υπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος και είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μία καλή λύση», άρα θα ήταν προτιμότερο να επισημοποιηθεί η χρεοκοπία, η οποία κατά τον ίδιο «είναι σίγουρη».
Οι «Νew York Times», εν τω μεταξύ, σε άρθρο τους, μέμφονται την προπαγανδιστική και
αρχαιόπληκτη πολιτική του πρωθυπουργού Νικόλα Γκρούεφσκι. «Η φιλόδοξη αναγέννηση της ταυτότητας αυτού του μικρού κράτους -μια βαλκανική πατέντα υπερπατριωτισμού που συνοδεύεται από τους παιάνες των ριζών στην Αρχαία Μακεδονία- προκαλεί ανησυχία διεθνώς για τον αυξανόμενο αυταρχισμό, τη φίμωση των διαφωνούντων και τις καταγγελίες για κατάχρηση
εξουσίας από το κυβερνών κόμμα», αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι και η έκθεση
προόδου της Ε.Ε. καταγράφει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Γκρούεφσκί:
«Πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση της για την πρόοδο της χώρας σχετικά με την ένταξη της στην Ε.Ε. Οι συντάκτες της έκθεσης διαπίστωσαν οπισθοχώρηση στο θέμα της προστασίας της ελευθερίας του Τύπου και ανεπαρκή πρόοδο στην προστασία του κράτους δικαίου. Η κριτική έρχεται σε μια στιγμή που εντείνεται η φαντασιόπληκτη αναζήτηση μιας εθνικής ψυχής».