15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν τα εξής, για το Σκοπιανό:
«Αδιάλλακτη παραμένει η στάση της ηγεσίας των Σκοπίων σχετικά με την ονομασία, όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, που υποστήριξε ότι είναι σειρά της Ελλάδας να προβεί σε υποχωρήσεις.
Την ίδια ώρα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφκσι έκανε λόγο για «κάποιο συμβιβασμό, αποδεκτό από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα προκαλεί μεγάλη βλάβη στα κρατικά και εθνικά συμφέροντα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γκρούεφσκι άφησε ανοιχτό αν θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. «Δεν γνωρίζω αν θα συναντηθώ με τον κ. Παπανδρέου, αλλά εάν γίνει τέτοια συνάντηση ελπίζω να είναι ουσιαστική. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα πάω σίγουρα στη Νέα Υόρκη, πιθανόν θα πάω», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.
«Τώρα, σειρά έχει η ελληνική πλευρά. Θεωρούμε ότι είναι πράγματι καιρός πλέον, οι δύο πλευρές να βρουν το σθένος και να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα, ώστε να καταστεί εφικτή η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της περιοχής», ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι, σε ομιλία του, σε εκδήλωση στα Σκόπια για την παρουσίαση βιβλίου του πρώην προεδρεύοντος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Σίργκιαν Κέριμ.»