29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Επισημαίνουμε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, φύλλο 27ης Αυγούστου, που ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Άλεξ Ρόντος, πρεσβευτής εκ προσωπικοτήτων, σύμφωνα με πληροφορίες, δραστηριοποιείται εντόνως στις υπόγειες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων για την επίλυση της ονομασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Γκρούεφσκι βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η Εθνική Αντιπροσωπεία δεν έχουν ιδέα για τις διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι. Η λύση που προκρίνεται αφορά στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», είναι σε γνώση του ειδικού διαμεσολαβητού του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να ανακοινώσει “την τελική φάση των συνομιλιών”»
Εάν αληθεύουν οι παραπάνω πληροφορίες – και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε – ο Μακεδνός θέλει να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι η Π.Γ.Δ.Μ. το μόνο όνομα που δικαιούται είναι το Vardarska, όπως πολύ εύστοχα ανέφερε την ίδια μέρα σε επιστολή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο κ. Γιώργος Αραμπτζής – Ιατρός, με τίτλο «Για την FYROM». Ανέφερε συγκεκριμένα: «Είναι γνωστό ότι πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα επίσημα έγγραφα, οι χάρτες, τα σχολικά βιβλία και τα γραμματόσημα της Γιουγκοσλαβίας ανέφεραν την περιοχή της FYROM με το όνομα Vardarska. Το καλοκαίρι του 1944 ο Τίτο, για λόγους επεκτατικούς εις βάρος της Ελλάδος, ανεκήρυξε την περιοχή σε ομόσπονδο κράτος με το όνομα «Μακεδονία». Εκτοτε με πλήθος δημοσιεύσεων, ακριβοπληρωμένων ψευδοεπιστημονικών εργασιών και προπαγάνδας, κατόρθωσαν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία και να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για το «δίκαιο» της υποθέσεώς τους, με αποτέλεσμα να τους έχουν αναγνωρίσει πάνω από εκατό χώρες με το όνομα “Μακεδονία”».
Στα σλαβικά, λοιπόν, vardarska και όχι μεταφρασμένο σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», όπως κουβεντιάζουν οι ανιστόρητοι διαπραγματευτές!..