15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018


Φιέστα Ζάεφ: "Η Μακεδονία


έχει λόγους να γιορτάζει"



Για το μέλλον της ΠΓΔΜ στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών που διοργάνωσε η κυβέρνησή του χθες Σάββατο σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, μετά την πρόσκληση του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, ο Ζάεφ μιλώντας από την πόλη Μπίτολα ( το παλιό ελληνικό Μοναστήρι) τόνισε πανηγυρίζοντας: "Η Μακεδονία έχει λόγους να γιορτάσει γιατί πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες".

"Αυτό που πέτυχε η Μακεδονία σε έναν χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ενόψει μάλιστα του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του και την αντιπολίτευση να συστρατευθούν με την κυβέρνηση.

"Η Μακεδονία είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας. Ας σταματήσουμε το μίσος", τόνισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.


Το κοινό σλόγκαν των εκδηλώσεων ήταν "Προχωρούμε μπροστά, η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ" ενώ στις 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της γείτονος, διοργανώθηκαν πάρτι στα οποία τραγούδησαν "ροκ και ποπ τραγουδιστές" της χώρας ενώ dj’s έπαιξαν μουσική.

Περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι selfie με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του. Ο Ζάεφ, αλλά και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ του υπουργείου Εξωτερικών, ανέβασαν άφθονο φωτογραφικό υλικό σε Facebook και Twitter. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλες οι εκδηλώσεις χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό και το ακριβές κόστος αυτών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στις φωτογραφίες ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ βγάζει σέλφι με δύο κοπέλες, που πανηγύριζαν,(επάνω) και Ζόραν Ζάεφ με φόντο τους πολίτς.


ΠΗΓΗ: capital.gr