20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017


ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ


Προτεραιότητα η Αμφίπολη που δεν έχει... δει ακόμα


ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ... θυμήθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει πάει να δει το μνημείο και το ανασκαφικό έργο από κοντά. Χθες, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίον ανέφερε ότι για το υπουργείο της η Αμφίπολη είναι μια προτεραιότητα.

«Είναι πρόθεσή μας να συνεχιστούν οι ανασκαφές, η διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει επισκέψιμο αυτό το πολύ σπουδαίο μνημείο», είπε και πρόσθεσε: «Η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σημαντική, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να γίνει μια επανεκκίνηση της ανασκαφής και της στήριξης και της διαμόρφωσης του χώρου».


Απαντώντας σε ερώτηση για την έναρξη των σχετικών διαδικασιών, επισήμανε ότι στην παρούσα φάση ετοιμάζονται οι μελέτες και τα σχετικά δελτία. Ερωτηθείσα αν θα επισκεφθεί την Αμφίπολη σημείωσε: «Θέλω να τονίσω τη σημασία αυτού του μνημείου και την πρόθεση υπεύθυνα και οργανωμένα να το επισκεφθώ σε ένα χρόνο που θα ανήκει σε αυτό, όχι περαστικά ανάμεσα σε κάποιες άλλες προτεραιότητες όπως ήταν η πυρκαγιά στο Διδυμότειχο ή τώρα η ένωση των μουσείων».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 20 Απριλίου 2017