3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Σκόπια: Διαψεύδει τις συζητήσεις
περί ονομασίας ο Ν. Γκρουέφσκι

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι διέψευσε ότι στις συναντήσεις των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα, εξετάζεται και πρόταση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της χώρας.

Προηγουμένως σήμερα, ένας από τους αρχηγούς των τεσσάρων κομμάτων, ο Μεντούχ Θάτσι, ο οποίος ηγείται του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) δήλωσε ότι παράλληλα με τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση στη χώρα, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και του διεθνή παράγοντα, διεξάγονται και διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν υπάρχει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας ο κ.Θάτσι απάντησε: «Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, όμως αφήνω να μιλήσει γι' αυτό κάποιος άλλος».

Το κόμμα του του Νίκολα Γκρούεφσκι στη διάψευσή του σημειώνει:
«Σχετικά με τη σημερινή δήλωση του προέδρου του DPA Μεντούχ Θάτσι, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι στις συνομιλίες που συμμετέχει το VMRO-DPMNE, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε πρόταση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ