4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Επίτροπος Χαν: Θα βοηθήσω
για λύση στο όνομα της ΠΓΔΜ

Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τις καλές του σχέσεις με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εκφράζει σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο ΕurActiv o επίτροπος διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος σημειώνει ότι ύστερα από 19 χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα βήματα για την επίλυση της διαφοράς, που εμποδίζει σημαντικά τις ενταξιακές προοπτικές μίας από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Ως επίτροπος περιφερειακής πολιτικής κατά την προηγούμενη θητεία της Κομισιόν ο Γιοχάνες Χαν ανέφερε ότι η σχέση του με την Ελλάδα ήταν πράγματι στενή, καθώς επρόκειτο για τη χώρα με τα σημαντικότερα προβλήματα την οποία επισκεπτόταν συχνά για να παρακολουθήσει την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ο επίτροπος Χαν θα επισκεφθεί τα Σκόπια τον Ιανουάριο προκειμένου να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών παρατάξεων της χώρας, όπως δήλωσε ο ίδιος, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της ΠΓΔΜ Φατμίρ Μπεσίμι.

Πρόσθεσε ότι με τον κ.Μπεσίμι συζητήθηκαν θέματα όπως η οικονομία της ΠΓΔΜ και το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, το κράτος δικαίου, η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο επίτροπος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ να στηρίξει το κοινοβούλιο και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να κάνουν διάλογο “εντός και όχι εκτός”, όπως χαρακτηριστικά είπε.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr