31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ξενοδοχεία με σκοπιανή σημαία
προς άγραν τουριστών στη Χαλκιδική.

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την εθνική τους συνείδηση για να προσελκύσουν τουρίστες από τα Σκόπια! Ξενοδόχοι στη Χαλκιδική υψώνουν στις εγκαταστάσεις τους τη σκοπιανή σημαία την ώρα που το γειτονικό κράτος επιμένει να αυτοαποκαλείται «Μακεδονία». Την καταγγελία κάνει η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδόνικου Αγώνα, που καλεί τους Ελληνες να μποϊκοτάρουν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

«Ξενοδόχοι έχουν υψώσει από μόνοι τους την προκλητική σημαία του Γκρούεφσκι και των νεοκομιτατζήδων μέσα στην καρδιά της τουριστικής και μόνης Μακεδονίας, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στην προπαγάνδα και τους αλυτρωτικούς σκοπούς των Σκοπίων» σημειώνει η επιτροπή σε ανακοίνωση της.

Καταγγέλλει δε την τακτική αυτών των ξενοδόχων, «οι οποίοι έχουν απολέσει, όπως φαίνεται, την εθνική συνείδηση προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες σφετεριστές» και καλεί τις ενώσεις ξενοδόχων να συνετίσουν τα συγκεκριμένα μέλη τους και να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση
των σημαιών των Σκοπίων.

«Ταυτόχρονα καλούμε τους πολίτες και τους ομογενείς να μποϊκοτάρουν τα ξενοδοχεία αυτά» σημειώνει στην ανακοίνωση η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδόνικου Αγώνα.

Επίσης υπογραμμίζει ότι «σε ορισμένα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, σε μικρότερη κλίμακα. Παρατηρείται το φαινόμενο ξενοδόχοι να υψώνουν την τουρκτκή σημαία και μάλιστα στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας, που γνώρισε ολοκληρωτική καταστροφή το 1821».
«Από πότε, για πρώτη φορά υψώνεται η αποκρουστική σηαμάια – σύμβολο κατοχής στη μαρτυρική γη για λίγα αργύρια;» σημειώνεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.

Θ. Χερχελετζής

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «δημοκρατία», 31 Ιουλίου 2014