4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μακεδονικός ξεσηκωμός κατά του Μπουτάρη!

ΔΕΝ λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις των κοινωνικών οργανώσεων για τον φιλοσκοπιανό Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει στο παρελθόν ουκ ολίγες αντιδράσεις για τις καλές «δημόσιες σχέσεις» που διατηρεί με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, ενώ πολύ πρόσφατα υπέπεσε σε μεγάλο φάουλ, όταν σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ κάθισε σε πάνελ κάτω από την επιγραφή «Οικονομικό Επιμελητήριο της Μακεδονίας», χωρίς να αντιδράσει καθόλου.

Η στάση του αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η πιο πρόσφατη περιέχεται σε μια επιστολή-φωτιά που απέστειλαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου που αντιπροσωπεύουν 3.500.000 Μακεδόνες απανταχού της υφηλίου. Η επιστολή είναι ενδεικτική του θυμού των Μακεδόνων για τη φιλοσκοπιανή στάση του κ. Μπουτάρη.

«Δεν συμμεριζόμαστε και δεν συμφωνούμε με τα ατυχή σχόλια και την πιο ατυχή φωτογράφηση σας κάτω από πανό όπου αναγραφόταν "Οικονομικό Επιμελητήριο Μακεδονίας". (φωτο) Όταν ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, διαχρονικής πρωτεύουσας της Μακεδονίας και των απανταχού
Μακεδόνων, δέχεται να καθίσει μπροστά από μια επιγραφή που αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία, ουσιαστικά αποδέχεται την κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας από τους γείτονες. Δηλαδή, κύριε δήμαρχε, με την πράξη σας αυτή δεν διστάσατε να μετατρέψετε εμάς τους γνήσιους Μακεδόνες σε διασπορά των Σλάβων των Σκοπίων. Καλύτερη αναγνώριση της παράνομης διεκδίκησης των Σκοπιανών για το θέμα της ονομασίας και της δήθεν μακεδόνικης μειονότητας στη Μακεδονία μας από το να δέχεται να κάθεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάτω από την επιγραφή με τίτλο "Επιμελητήριο Μακεδονίας" δεν θα μπορούσε να υπάρξει» τονίζουν οι περήφανοι Μακεδόνες.

Και η επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ των άλλων οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Ευρώπης, τα Μακεδόνικα Τμήματα Αφρικής και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, καταλήγει ως εξής: «Κύριε δήμαρχε, όπως κάποιος είπε στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει "μου ξεφεύγει" όταν υπηρετείς το Σύνταγμα και τις συντεταγμένες του κράτους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης».


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «δημοκρατία», 4 Μαρτίου 2014