12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Διάβαζα στον Τύπο ότι ο διαμεσολαβητής στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς προκρίνει την ονομασία «Άνω Μακεδονία» για να προσκληθούν τα Σκόπια στην εαρινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Θα του θυμίσουμε εδώ ότι αυτή την ονομασία την έχει απορρίψει ρητώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από το 2008 και να μην τολμήσει να την προτείνει γιατί θα αντιμετωπίσει την έντονη αντίδραση του πιθανότατα αυριανού πρωθυπουργού.
Στην εφημερίδα «δημοκρατία», εξάλλου, διάβασα σήμερα ένα αποστομωτικό σχόλιο για το απύθμενο θράσος των Σκοπιανών, το οποίο συνεχώς αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Διαβάστε το:

«Οδός Θράσους


Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις των Σκοπιανών. Μετά τα αγάλματα και το αεροδρόμιο, σειρά παίρνουν τώρα οι δρόμοι και οι γέφυρες, που βαπτίζουν με ελληνικά ονόματα! 0 σκληροπυρηνικός δήμαρχος των Σκοπίων Κίτσε Τραγιάνοφσκι πρόκειται να μετονομάσει μια κεντρική γέφυρα σε
«Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου Β'» και σε μια σειρά δρόμων δίνει τα ονόματα του Περδίκα, του Πτολεμαίου, του Ιουστινιανού, της «Μακεδόνικης Φάλαγγας» κ,ά. Δυο ακόμη δρόμοι που δείχνουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις θα έχουν τα ονόματα «Εξοδος στο Αιγαίο», «Συνεδρίου Θεσσαλονίκης». Μέχρι και οδό Μάρκου Βαφειάδη σχεδιάζουν οι Σκοπιανοί για να θολώσουν τα νερά...»

Ομολογουμένως έχουν αποθρασυνθεί οι πλαστογράφοι της ιστορίας βόρειοι γείτονές μας!